» Fredag 29/4

Fullt ös medvetslös i livet och det gör så att bloggen läggs på hyllan. Vad som hänt är att vi tävlat lite, fick sämsta poängen känns det som då vi red i regn och rusk och jag hade inga vantar så jag gled på tyglarna och tappade honom ett flertal gånger. Men vi gick till final ändå som plats 5 och avslutade på plats 3 och desto bättre poäng, så grymt stolt över min fina häst! 

Och just nu håller fällningen på i all sin glans, hår överallt på kläderna och tiden vid ryktning går mest till att skrapa bort det värsta. Men snart är hästarna klädda i sina sommarkläder och vi hoppas på att detta typiska aprilväder (snö, hagel, åska, regn, blåst) avtar och återgår till lite vår. 

Och transporten fick sig ett nytt skydd då det andra var sönder.

» Produktiv dag!

Denna halvlediga dag började klockan 7 och avslutas nu, dock har jag mest slappat de sista timmarna men det lämnar vi åt mystiken haha! 

Började dagen med en morgonfodring som jag blev klar med vid kvart över åtta, sedan hade jag lite dödtid då jag tänkt rida men regnet slutade ju aldrig att vräka ner... Så istället började jag sopa stallgången i stora stallet (lilla stallet var redan klart) och jag började sopa som vanligt ä, inga problem, sedan blev det lite mer noggrannare och noggrannare och sedan blev det ett helt projekt! Gjorde rent i vrår ingen gjort rent på ett tag, brunnar, bakom sopkärlet, skrubbade lock och tunnor, fixade fönstret i sadelkammaren, där vi förövrigt måste byta gardin då den vi har nu är tråkig! Sedan blev det två skottkärror upp till skjulet med diverse grejer så som tre säckar tösalt, en klubba (för att slå ner stolp), tråd och en isolator. Tomt och fint blev det i hörnet där det annat legat massa skit. Så är sjukt nöjd med vad jag uträttade, får fixa mer en annan sämre dag ;) 


Längst bort vid den stängda dörren har det legat massa skit, nu är det borta och sjukt bra blev det! Och inga grejer i stallgången, jag gillar och det gör nog inspektörerna också om det skulle råka dyka upp någon. 

Men ridning blev det inte, var kvar till cirka halv 11 men sedan var jag trött och hungrig, så hästen åkte ut i hagen, men regntäcke på då mamman är smart och kollar väderprognosen och såg att det skulle regna i princip hela dan och natten. Så nu är jag nöjd med mitt val. 

Och inte nog med att jag städade stallet så pass mycket.m, det blev en stöldrunda hemma också! Började med att jag skulle tvätta mina fönster, vilket jag gjorde, sedan tog jag fler fönster, och sedan såg jag damm inne på rummet så då blev det att damma, plocka rent, rensa papper, dammsuga, byta lakan och så vidare. Tog ett tag.

Men nu blir det sömn, tidig dag imorgon igen! 

» Gjorde det igen...

...glömde av att jag hade en blogg, hoppsan, hoppsan! Men här är jag, lever och mår bra. Träningen med hästen går som på räls som man brukar säga och allt flyter på. Igår lösgjorde vi för första gången på väldigt länge, blev några skutt och sedan avslutade vi då det var sjukt varmt och hästen har fortfarande vinterrocken på. Tror det var upp till 16 grader och vindstilla! Helt sjukt. 

Idag å andra sidan red vi ut, en längre runda på vägarna och in i skogen. Vi var ute i 50 minuter och det var riktigt härligt! Imorgon är det dags för fodring igen på morgonen men nu har vi en ny häst jag ska ta ut, och denna hästen är en häst som ska stanna, spännande! 


Inatt står min lille kille inne då jag ändå ska till stallet tidigt imorgon och fodra och rida. Och då är det bekvämast för mig att han står inne och äter sin frukost och är torr ett tag iallafall. Planen är att åka till stallet vid 7 och vara klar vid 8-8:30. Men förhoppningsvis 8, med fodringen alltså. Sedan ska jag mocka och rida. 

Men där har vi en liten update och får fasen skärpa mig. Detta är ju mest för min egen skull att jag har en blogg, så jag kan gå tillbaka och läsa :)